Wie

De Best for dogs and horses

Wij , Hans en Gaby de Best, hebben al jaren een prachtige accommodatie voor honden en paarden. Gaby rijd al vanaf haar 5e pony en later paard en Hans is ondertussen ook al aardig besmet met dit virus. Onze Tweeling is dagelijks met hun pony ’s bezig en mede hierdoor zien we een grote behoeftestelling ontstaan in het aanbieden van kwaliteitsvolle groepslessen.

We vinden het vooral belangrijk dat de jeugd samen rijdt en van elkaar leert en plezier maakt ondanks dat we wel een doel hebben met de sport.

Onze dochters rijden al vanaf hun 3e pony. Hierdoor weten we uit ervaring dat het belangrijk is om constante, deskundige en geschoolde begeleiding te hebben. Dit resulteert in de veiligheid , leerbaarheid en legt een basis die de sportresultaten met  “veel plezier” naar een hoger niveau brengen.

Hiermee hebben we een basis gemaakt om groepslessen te gaan aanbieden in de Pony Academy.

De academy

De Best pony Academy

Elke jonge ruiter verdient een kans om te kunnen groeien en zijn of haar doelen te behalen, de één heeft meer talent als de andere maar het belangrijkste is dat je geniet van je ponytijd en eruit haalt wat voor jouw mogelijk is. Goede instructie, begeleiding en samenhorigheid is hierin erg belangrijk, ieder kind mag zijn wie hij of zij is.

De Best Pony Academy start vanaf 1 juli met de eerste groepen pony kinderen welke allen onder vakkundige begeleiding willen groeien en daarnaast een gezellige ponytijd te bezorgen.

 

Wat kun je zoal verwachten van de Best Pony Academy?

Wekelijks les van deskundige instructeurs in kleine groepjes.

Er zal wekelijks les worden gegeven in dressuur en springen door zeer ervaren instructeurs, dressuur, springen en cavaletti om het kind zo goed mogelijk voor te bereiden. De lessen zullen worden gegeven op de zaterdagen in de van de middag door;

Judith van der Noordaa

Judith rijdt paard vanaf haar 5de jaar, heeft met haar pony internationaal gereden en de 6de plek op het EK behaald. Judith wilde niet fulltime in de paardensport maar des ondanks heeft zij toch haar sporen bereikt in de sport zo heeft zij onder andere een jaar het verrichtingsexamen van de KWPN gedaan en jaren gevoltigeerd.

Bijna 25 jaar heeft zij de ORUN cursus gegeven, zelf is zij instructrice allround niveau 4 en jurylid tot en met de Z. Zelf heeft zij altijd één paard gehad maar meerdere paarden naar de Z gereden in dressuur en in het springen.

De laatste 10 jaar geeft zij de kinderen welke in het Jeugd Stimulerings Plan Noord Holland zitten met erg veel plezier dressuurlessen.

Op dit moment werk zij naast het werk in de paarden met erg veel plezier in de verslavingszorg.

Lammert Laseur

Lammert is geen onbekende in de paardensport, opgegroeid in het paardenbedrijf van zijn vader en veel nationale en internationale wedstrijden niet onverdienstelijk gereden om zich uiteindelijk te classificeren in het A-kader sr net voor de olympische spelen.

Lammert heeft honderden verschillende paarden getraind en uitgebracht in de sport, vijf jaar lang reed hij zelfs 25 paarden op 1 dag onder toeziend oog van toen bekende ruiters uit Nederland en Duitsland. Les geven is daar op een gegeven moment bij gekomen waar hij erg veel van genoot en dit steeds meer de overhand nam en nu is uitgegroeid tot 7 dagen in de week les geven en trainingen verzorgen. Zijn motto is “rust in het rijden”

Begeleiding van wedstrijden

Wedstrijden zijn altijd spannend hoeveel wedstrijden je ook hebt gereden en dan is het fijn dat er begeleiding bij is, bij ruitertjes valt er dan een last van hun schouders af. Ze helpen je met losrijden en evalueren daarna, aan de hand daarvan zullen zij de daaropvolgende les hierop extra trainen.

Het gaat dan om 4 wedstrijden welke vooraf worden aangegeven waar zij aanwezig zijn.

Het pony handboek

Iedere ruiter ontvangt een ponylogboek waar je een heleboel informatie in kwijt kunt, je vorderingen bij houden en daarnaast een hoop tips en tricks. De instructeur zal je ook opdrachten meegeven waar je zelf in de training aan kunt werken welke je in het logboek schrijft, uiteindelijk wordt het jouw persoonlijk handboek.

Er zullen ook regelmatig diplomaatjes en certificaten worden uitgegeven, deze kunnen dan bijgevoegd worden in je persoonlijk pony handboek.

Theorie middag

Elk kwartaal zal er een theorie middag zijn waar alles besproken kan worden, vragen kunt stellen aan een gast of instructeur maar dit kan ook een gezellige film middag zijn.

Samenhorigheid

Belangrijk is dat de kinderen het met elkaar doen, elkaar helpen, ondersteunen, opbeuren als het met één van de ruiters even niet zo goed gaat en elkaar helpen, begeleiden op wedstrijden. Het elkaar begeleiden op wedstrijd vinden wij erg belangrijk zodat zij hiervan erg veel leren en zelfstandig worden, elkaar helpen losrijden, voorlezen, opzadelen etc.

Van ouders verwachten wij op deze momenten dat zij zo min mogelijk doen maar juist genieten van hun hun kind en waar zij allemaal toe in staat zijn als zij het samendoen, trots zijn.

Wij zullen er voor zorgen dat er wel toezicht zal zijn welke kan ingrijpen indien nodig

Excursie

1 á 2 keer per jaar zullen wij met de kinderen een bezoek brengen aan een sportstal waar zij rondgeleid worden om eens te zien hoe het daar gaat of met zijn allen naar een grote wedstrijd om te zien hoe dat allemaal in hun werk gaat.

BBQ

Eén keer per jaar zal er een BBQ zijn zodat je de ruiters ook leert kennen zonder een rijbroek en cap op. De BBQ zal voor alle betrokkene zijn en ouders zijn hier dan ook welkom om ook de andere ouders te leren kennen.

Bonte avond met overnachting

Wat is er leuker voor de kinderen om te slapen in een tent met vriendjes en vriendinnetjes, één keer per jaar is dat mogelijk, wat er allemaal gaat gebeuren blijft tot op het laatst een verassing.

Korting baanhuur leden

Onze leden kunnen tegen gereduceerd tarief gebruik maken van onze all weather buiten rijbaan
U huurt hem privé per uur. Indien u met nog iemand komt huurt u hem voor 2 ruiters

In de winter is er ook de mogelijkheid om onze binnenbaan te huren 15x 30 m

Kijk snel in de online agenda waar u zelf uw tijd kunt reserveren.

 

Tarief leden

Omschrijvingper uur
1 ruiter€ 5,00
2 ruiters€ 7,50

 

Voor wie is deze de Best pony Academy

Voor alle pony ruiters welke een eigen pony bezitten en ook alle niveaus, wij kijken niet verticaal maar horizontaal. Er zal ook niet voor elke combinatie hetzelfde doel zijn maar halen eruit wat zij kunnen en waar zij het plezier in hebben. Klaar zijn om actief wedstrijden te gaan rijden op hun eigen niveau en zich ook weten te redden op het wedstrijdterrein.

De lessen zullen wel in twee leeftijdsgroepen zijn te weten van 7 tot 12 en 12 tot 18 jaar, uiteraard kijken wij voor het springen wel iets meer naar niveau, basis ruiter en de iets meer gevorderde ruiter, dit heeft ook met de hoogte en techniek te maken.

Wat kost de Best pony Academy

Het is een abonnement wat je aangaat omdat wij van mening zijn dat dan wel en dan niet een maand meedoen niet past in het concept. De kosten zijn 125 euro per maand maar daar krijg je ook een hoop voor terug, er zal een opzeg termijn zijn van 1 maand ingaande op de eerstvolgende 1ste van de maand.

Opgeven

Zijn jullie net zo enthousiast als wij geef je dan snel op door middel van onderstaande inschrijffomulier met je basis gegevens,  geboorte datum, een verhaaltje over jezelf en je pony en je niveau. Zo gauw deze is ontvangen ontvang je een bevestigings e-mail en de eerste data’s waarop de lessen zijn.


    De Best for dogs and horses

    De Best Pony Academy